با پیشرفت زندگی بشر و صنعتی شدن زندگی های ما، همانطور که منافع زیادی برای همه انسانها فراهم شده مضرات زیادی نیز عاید ما شده است، و تمامی زندگی ما را تحتالشعاع قرار داده است. در این روزگار ما انسان ها نیاز به آرامش و آسایش بیشتری داریم. پنجره دوجداره نقش تایین کننده ای درکاهش این صدا ها دارد.
با پیشرفت زندگی بشر و صنعتی شدن زندگی های ما، همانطور که منافع زیادی برای همه انسانها فراهم شده مضرات زیادی نیز عاید ما شده است، و تمامی زندگی ما را تحتالشعاع قرار داده است. در این روزگار ما انسان ها نیاز به آرامش و آسایش بیشتری داریم.
افزایش شهرنشینی ها و قرار گرفتن ساختمان های سر به فلک کشیده در کنار جادهها، و زیاد شدن تعداد این ماشین ها و ترافیک و عوامل زیادی مانند بوق ماشین ها باعث شده است که تا صدا های بسیار زیادی در طول روز و در محیط زندگی ما قرار داشته باشد.
به همین دلیل امروز پنجره دوجداره طراحی شدهاند که این پنجره ها ساخته شده با فلز آلومینیوم با شیشههای دوجداره و گاز آرگون هستند. این پنجرهها به گونهای طراحی شدهاند که جلوی ورود فرکانس های صدایی مختلف را به داخل خانه میگیرد و یکی از دلایل این خاصیت، وجود شیشه هایی است که لایه بندی های مخصوصی در آن ها صورت گرفته است که علاوه بر زیبایی محل زندگی شما، باعث میشود که عایق صوتی مناسبی هم باشند.
پنجره دوجداره
پنجره دو جداره عایق صدا
امروزه در ساختمان سازی بحث عبور صدا و ایزولاسیون یکی از عوامل مهم در انتخاب انواع پنجره دوجداره می باشد. در شهرهای بزرگ و کلان شهرهایی مثل تهران که مناطقی بسیار پر سر و صدا هستند، صدا حتی از پنجره های دوجداره بسیار قوی نیز عبور خواهد کرد، بنابراین سازندگان ساختمان ها میکوشند تا از روش های نوین و جدید برای کم کردن صداهای ساختمان ها استفاده کنند.
لازم است که در ابتدا شناخت کوتاهی بر روی فاکتورهای اثرگذار روی عایق صدا بودن پنجرههای دوجداره داشته باشیم. عواملی که در یک پنجره دوجداره به میزان کاهش میزان عبور صدا کمک میکند عبارت اند از:
جنس شیشه و همچنین طرح قاب پنجره، دار بندی شیشه ها، ترکیب لایه های شیشه، و نحوه هم بندی و مونتاژ کردن شیشه ها.
عوامل موثر در عایق بندی صدا در پنجره ها
در شیشهها و پنجره های تک جداره، علاوه بر اهمیت آب بندی این پنجره ها، ضخامت شیشه یکی از اصلی ترین فاکتورها در میزان عبور فرکانس های صدایی می باشد.
هرچه شیشهای در پنجره دوجداره استفاده می شود ضخیم تر باشد شدت عبور صدا در آن شیشه ها کمتر می شود، و میزان جذب صدا ها توسط شیشه بیشتر می شود.
هرچه شیشه ضخیم تر باشد اثر جذب صدا های متنوع و گوناگون مخصوصاً صداهایی که فرکانس پایینی دارند، در این شیشهها بیشتر خواهد بود.
نکته قابل توجه این است که علاوه بر ضخامت شیشه های استفاده شده در پنجره دوجداره موارد مختلفی مانند سکوریت کردن، رنگ زدن، و یا رفلکس کردن شیشه اثر خاصی بر روی عایق کردن آن، نخواهد داشت.
شیشه های لمینت شده باعث جذب بیشتر صداها می شود و این اثر به دلیل وجود لایههای متنوع استفاده شده در میان جدارههای خارجی شیشه میباشد.
نقش گاز ها در عایق صدا بودن
برخی ها تصور میکنند که تزریق گاز آرگون به جای هوا معمولاً تاثیر زیادی روی خواص آکوستیک شیشه ها خواهد داشت، اما این طور نیست و گاز آرگون فقط یک عایق حرارتی خوب محسوب میشود. حتی فاصله میان جداره ها نیز تاثیری در جذب صدا و یا عایق صدا بودن نخواهد داشت.
معمولاً اگر درز های شیشهها محکم مسدود و بسته نشوند و این درز به خوبی عایق بندی نشوند در برج ها و طبقههای بالای آن ها که بادگیر بودن این محیط ها بیشتر خواهد بود دچار زوزه کشیدن باد در این نوع پنجرهها خواهد شد.
در این حالت معمولاً برای بسیاری از افراد مخصوصاً در روزهای پاییز و زمستان که بادهای بیشتری میوزد باعث ناراحتی خواهد شد.
به طورکل شما با سفت کردن درزهای این پنجره ها و انتخاب پنجره دوجداره مناسب میتوانید از این صداهای آزاردهنده در منزل خود بکاهید.